Teater

Sommer Teater på Tvind er en særlig begivenhed i skoleåret

Hvert år sætter skolen nemlig et teaterstykke op og deltager i en teaterkonkurrence med de andre Tvindskoler. Et fantastisk stævne med høj kvalitet i alle stykker og en god stemning blandt både publikum og optrædende. Først mødes skolerne til ”de regionale teaterstævner”, som afholdes i slutningen af maj. Fra disse stævner udvælges der 6-7 stykker, som vises til det store stævne: ”Sommerteater på Tvind” i begyndelsen af juni måned.

Fra og med skoleåret 2016/2017 er de lokale stævner blevet afløst af, at skolerne spiller deres stykke lokalt for mindst 3 forskellige publikummer, inden det skal vises til Sommerteateret, der nu afholdes i Juelsminde.

Det er en helt særlig form for bl.a. dansk undervisning, som f.eks. er en rigtig god forberedelse til at gå til eksamen. Man får lært at stille sig frem foran mange mennesker, man skal tale højt og tydeligt, kunne sine tekster og samtidig være det rigtige sted på scenen på det rigtige tidspunkt.

marked

nadia

Nogle gange bliver der skiftet roller undervejs, fordi modet svigter, men de fleste gange kommer hver enkelt igennem denne meget lærerige proces. Da udfordringen er så stor, kræver det også rigtig meget sammenhold mellem de medvirkende. Og der skal trænes, og trænes og trænes - igen og igen. Vedholdenhed er en dyd, som her sættes på en helt særlig prøve.

Det er fantastisk at mødes med skuespillet som centrum. At se de enkelte elever komme helt ud over ”kanten”, opleve samspillet mellem skuespillerne på scenen, blive berørt af stemningen og se det store arbejde, der oftest er lagt i både kulisser og kostumer. Der er mange af både elever og lærere, som på denne måde for første gang stifter nærmere bekendtskab med teateret, dets udfordringer og glæder. Som forberedelse til at spille et stykke, er ”teatertruppen” ofte i ”et rigtigt teater” og se den forestilling, de selv skal spille, eller andre stykker, for at få inspiration til deres egne roller.

teater3

ulv